Over ons

De Stichting 5 Speciale Minuten is ontstaan vanuit het succes van de column 5 Speciale Minuten - 2006 December op de site van KnowVision.
Naarmate steeds meer mensen de oproep lazen en deelnamen, werd ook duidelijk hoe de tekst mensen inhoudelijk deed ontwaken richting deze haast vergeten groep kinderen die in eigen straat of om de hoek kunnen leven.
 

Kinderwetje Samuel van HoutenIn de laatste 200 jaar
....zijn steeds meer mensen het erover eens geworden dat er iets moest gebeuren om kinderen te beschermen. In Nederland deed Samuel van Houten als eerste een poging. Resultaat? Het "papieren" kinderwetje.

Aangezien de leden van de Stichting 5 Speciale Minuten geen zin hebben in pushtechnieken, werd de dracht 200 jaar teruggebracht om daarmee aan te geven dat er in 200 jaar zo weinig veranderd is voor deze kinderen.
En het werkt! 
Deze unieke verschijning heeft een charmante pulltechniek die alom geprezen wordt.

 

 
De stichting schudt wakker; charmant.
En de stichting helpt kinderen die het slachtoffer zijn geweest van lichamelijk, geestelijk, seksueel en / of emotioneel geweld door hun unieke wensen waardoor zij kunnen helen te honoreren, wanneer zij daarmee bij geen enkele andere instantie terecht kunnen.
 

De dames van het Bestuur

Mary-Rose KolkmanMary-Rose Kolkman; Voorzitster Bestuur
In het dagelijks leven: Feng Shui master stylist /  coach & sidekick manager (mary-rose.nl)

Toen ik de column schreef, kon ik niet bedenken wat een enorm effect het had op de lezers en de gigantische deelname aan de “5 Speciale Minuten”!
Het eerste jaar (2006) deden mensen uit meer dan 25 landen mee!

Vacaturehoofd 106x144Vacature: Externe Communicatie - Secretaris Bestuur

Welke dame zet stevig haar tanden in deze functie? Behalve de postverzorging is zij de spil van het bestuur en werkt intensief samen met alle andere bestuursleden om ons programma krachtig neer te zetten. Doorgaans vergadert het bestuur via Skype.
Een krachtig secretariaat kan wat ons betreft ook prima gerealiseerd worden door een mindervalide vrijwilligster, een gepensioneerde professional of een dame met visie en pit.

MoniqueMonique van de Wetering; Art Director & tweede Vervangend Voorzitster
In het dagelijks leven: pedicure (Pedicurepraktijk vd Wetering)

Van dichtbij heb ik mogen ervaren hoe Mary-Rose haar vakkundigheid als coach inzet om iemands realiteit te verbeteren. In die tijd heb ik een diepe waardering opgebouwd voor haar als persoon en als vakvrouw. Toen zij met de stichting begon, was ik dan ook bereid om mijn steentje bij te dragen. Ik geloof in haar en wat zij kan bereiken voor anderen.

Carolina KolkmanCarolina Kolkman; Penningmeester Bestuur
In het dagelijks leven: vrijwilligster & amazone

Het penningmeesterschap vervul ik met de wetenschap dat kinderen niet altijd krijgen - na het ondergaan van welke vorm van mishandeling dan ook - wat ze nodig hebben. Ik wil mij er hard voor maken dit te veranderen.

Marieke WientjensMarieke Wientjens; Organisatie Evenementen / Vervangend Voorzitster Bestuur
In het dagelijks leven; area coordinator / organisatie kunstenaar (MWay productions)

Graag zet ik mijn kwaliteiten in om de 5 Speciale Minuten nog specialer te maken, want ik ben ervan overtuigd dat aandacht het verschil kan maken.

 

Adviescomité Stichting 5 Speciale Minuten

Tom MullerTom Müller;  Notulist (secretaris Adviescomité) en Fondsenwerver
In het dagelijks leven: Instructeur (www.viewnetix.nl)

Mijn wens is de boodschap van deze stichting wereldwijd te verspreiden, aangezien kinderleed nog steeds in alle landen voor komt. De promotie van de stichting doe ik het liefst met 200 jaar oude elan.

Wilfred SmedingaWilfred Smedinga: Requisietenmaker
In het dagelijks leven: mechanical engineer

Kinderen verdienen het beste! Er zijn heel veel kinderen die in alles te kort komen. Als "handige Harry" zet ik allerlei dingen voor de stichting in elkaar met allerlei materialen. Mijn creaties brengen een glimlach op het gezicht van menig kind.

Harry WortelboerHarry Wortelboer; Social Media
In het dagelijks leven: vrijwilliger

Iedereen heeft recht op gelijke kansen in het leven. Dit is ook voor een kind belangrijk. 5 Speciale minuten staat ervoor om de maatschappij bewust te maken van dit feit. Hieraan wil ik graag bijdragen.

 

 
 
 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

MultiTrans

Social Media

login